banner
Dic 28, 2023
9 Views
0 0

Графічний Дизайнер І Ui Ux-дизайнер: У Чому Різниця Та Схожість Dan It Training

Written by

У той час для керування використовувався командний рядок, в який потрібно ввести довгий код. Тоді фахівці Xerox PARC спроектували перший графічний інтерфейс, що дозволяє взаємодіяти без коду, а через значки та кнопки. Проробляються маршрути навігації ресурсу, якими буде проходити користувач. Продумується вся логіка взаємодії користувача з сайтом або програмою, яку ви розробляєте. Потрібно бути готовим до необхідності підлаштовуватися під різні уподобання клієнтів.

Набір інтерфейсу користувача – це набір готових компонентів дизайну, що містить основні візуальні елементи для конкретного UI дизайну (кнопки, піктограми, шрифти, меню тощо). UI-спеціаліст, в свою чергу, подбав про те, щоб цей маршрут був зрозумілим та привабливим. UI-дизайн і UX-дизайн включають в себе різні набори навичок, але вони є невід’ємною частиною успіху один одного. UI Design (User Interface) перекладається як «призначений для користувача інтерфейс».

Процес займе набагато більше часу порівняно з профільним навчанням. Ми зібрали інформацію, яка допоможе вам швидше зорієнтуватися та освоїти необхідні навички. Тоді чому хороші досвідчені фахівці у цьому напрямі заробляють від 2000 $ щомісяця? Це комплексна професія, де йдеться не лише про візуал. Хороший UX/UI-дизайнер – це також маркетолог, програміст та копірайтер.

  • Часто на великих проєктах UI Designer беруть набагато пізніше, якщо UX-спеціаліст вміє малювати й може зробити основу.
  • Найголовніше в кейсі з UX/UI-дизайну для новачка — продемонструвати процес.
  • Обсяг робіт і взаємодія з іншими спеціалістами залежать від розмірів проєкту й команди.
  • І хоч навчався на аналітика, вже з перших днів університету почав працювати з графічними програмами — здебільшого обробляв зображення.
  • Додатково передбачені 32 практичних завдання, що перевіряються досвідченими спеціалістами.
  • UI/UX-дизайнер зазвичай працює спільно з маркетологами та бізнес-аналітиками для вивчення та аналізу потреб, очікувань споживачів.

UX — це одна з найбільш вимогливих спеціалізацій у ігровій індустрії яка вимагає всебічного знання всіх аспектів продукту. Почнемо з переваг професії, аджет їх набагато більше, ніж недоліків. Додатковим плюсом буде, якщо UI/UX Designer знає Adobe Illustrator, має базове розуміння 3D, анімації, відповідно вміє працювати в After Effects, Spine. А самі схеми іноді готують окремо у Figma, щоб демонструвати перехід з „вікна“ до „вікна“ і UX (всього проєкту). Обсяг робіт і взаємодія з іншими спеціалістами залежать від розмірів проєкту й команди.

Розміщення інформації з логічних блоків, щоб її було легко знайти. Прості дії, щоб користувачеві не потрібно було думати, що робити. Говоримо про ключові тренди у продажах, e-commerce та digital-маркетингу, які виведуть ваші показники на новий рівень.

Як і будь-яка інша діяльність, робота UX/UI-дизайнера має свої переваги та недоліки. В широкому розумінні, UI/UX-дизайн — це проєктування будь-яких інтерфейсів з урахуванням як зручності в користуванні продуктом, так і його привабливого візуального оформлення. Про особливості професії UX/UI дизайнера, основні завдання, кар’єрні можливості та де потрібні такі спеціалісти, розповідає Богдан Побережний, Lead Designer спеціаліст в ІТ-компанії EPAM. Наприклад, більшості людей подобається ідея того, що для відкривання файлу необхідно двічі клацнути на нього, а для того, щоб обрати файл – один раз. У всіх описаних випадках дослідження допомагають дизайнерам при фінальному прийнятті рішень. Однак інформація, яку шукають UI- і UX-дизайнери, сильно відрізняється.

Що більше функцій ви закриваєте, то більше заробляєте. Дотримання принципів юзабіліті – важлива вимога, оскільки від цього залежить конверсія сайту. Завдяки продуманій курси ui ux дизайну навігації ви можете підштовхнути користувача до виконання цільового впливу. Якщо користувачеві подобається працювати з сайтом, він обов’язково повернеться.

хто такий ui ux дизайнер

UI дизайн працює в рамках принципів графічного дизайну з точки зору сітки, техніки композиції, кольору, типографії тощо. За привабливе оформлення, зрозумілу навігацію, функціональний і ергономічний інтерфейс відповідальний UI/UX-дизайнер. В статті ви дізнаєтесь, що таке UX та UI, в чому різниця між двома напрямками, які onerous та delicate expertise потрібні цим спеціалістам та скільки вони заробляють. Свою першу роботу графічним дизайнером знайшов у сфері маркетингу. Згодом, коли популярності набув скевоморфізм (стиль у дизайні, коли зображення у цифрових інтерфейсах імітують реальні предмети), я перейшов до компанії, що займалась мобільними застосунками.

Спікери курсу проводять сесії “Питання-відповідь” в онлайн-форматі, де ви можете поставити запитання та отримати розгорнуті відповіді у реальному часі. Спеціалізується на проектуванні інтерфейсів, розвитку дизайн-команд та імплементації дизайн-процесів. А на нашому курсі UI/UX ви зможете опанувати цю професію та знайти свою першу роботу в IT вже за 3 місяці. Підписуйтесь на щотижневу розсилку від головної редакторки Happy Monday з підбіркою найцікавішого контенту тижня, новин та кар’єрних можливостей. Освітній серіал створено з ініціативи Мінцифри для платформи Дія.Освіта за підтримки Google.org, Фонду Східна Європа за сприяння Projector Creative & Tech Institute. Розробляє інтерактивні елементи, оформляє кнопки, додає анімацію, стежить за логікою взаємодії.

Навчання відбувається за такими напрямами як інженерія ПЗ, комп’ютерна інженерія, комп’ютерні науки, інформаційні системи та технології. Впізнаваність – всі елементи легко розпізнаються, а споживач чітко розуміє, що перед ним (наприклад, меню або кнопка “купити”). Розбираємо основні закони та прийоми, які впливають на сприйняття користувачем сайту. Щоб зібрати необхідну інформацію, потрібно сформувати мінімальну фокус-групу.

Точна естетика, яку вони вибирають, залежить від них, але основні «правила» або необхідність відповідати очікуванням користувачів – це те, що дизайнери ігнорують на свій страх і ризик. Дотримуйтеся постійності для всіх розділів сайту і додатків. Елементи інтерфейсу – меню і слайдери – повинні вести себе однаково на будь-якій сторінці. UX (англ. User experience) дослівно означає «досвід користувача».

хто такий ui ux дизайнер

«Оскільки зараз швидкими темпами розвивається АІ, суто UI арт буде потерпати — нейромережа за три хвилини робить те, що трейні готує місяць. Але в логіку нейромережі поки що не вміють, тому UX-спеціалісти будуть ще довго потрібні, професія буде в топі, бо вона більше орієнтована на взаємодію з юзером, психологію». Коли команда й ігри невеликі, тоді один дизайнер може створювати і інтерфейси, і концепти ігор.

А вже після курсу ви вийдете на чистий прибуток від 2000 $ на місяць, маючи тверді навички та готове портфоліо. Незалежно від обраного напрямку, новачкові слід починати з освоєння Figma та Sketch. Обидві програми призначені для дизайну, але Figma також передбачає можливість колективної роботи. Крім того, необхідно мати навик Photoshop Adobe та Illustrator, оскільки цей софт має корисний додатковий функціонал для роботи з проектами. Гнучкий графік – це добре, але, з іншого боку, потрібно бути готовим до того, що замовник або керівник проекту може зв’язатися з вами в будь-який момент. Яким би якісним та «робочим» не був дизайн, ніхто не застрахований від клієнтського «мені це не підходить».

UX/UI дизайн – це два різні елементи досвіду користувача. Серед навичок UI/UX-дизайнера немає кодингу, однак бажано мати базові знання з HTML/CSS. Це дозволить під час роботи над дизайном враховувати принципи верстки інтерфейсів та інші обмеження розробки. Якщо резюмувати те, що ми написали вище, то кінцева мета графічного дизайну в тому, щоб створити візуально привабливий дизайн, який передасть певний меседж або частину інформації.

хто такий ui ux дизайнер

Важливий зворотний зв’язок із викладачами, які мають бути практикуючими дизайнерами. Під час навчання на курсах акцент повинен робитися на створення портфоліо, щоб випускник міг швидше знайти роботу. UX-дизайнер виконує функції аналітика та архітектора досвіду користувача. Суть його в роботі в тому, щоб знайти найзручніший спосіб взаємодії із системою.

Модно не означає якісно, тому краще вибирати перевірені елементи. UI-дизайн націлений на зовнішній вигляд інтерфейсу та елементів, що розміщуються на веб-ресурсі. Фахівці зі світовим ім’ям, які роблять сайти по 10000$+, готові буквально провести вас за руку з нуля до перших замовлень. Кожен digital-фахівець має свій набір інструментів, необхідний для продуктивної роботи. Викладачі-практики ШАГ – фахівці провідних IT-компаній з багаторічним досвідом. Актуальна програма дозволяє отримувати учням навики, які відповідають вимогам роботодавців.

Крім самих мокапів, потрібно багато часу приділяти анімаціям, переходам, інтерактивності. «Часто доводилося стикатися з тим, що до UI/UX Designers ставляться зневажливо. Є величні 3D Artists, геймдизайнери, програмісти — взагалі як боги, а ми, мовляв, приходимо й просто якусь кнопочку малюємо. UI/UX Designer може бути як  посадою, яку обіймає одна людина, так і роллю в команді для окремих спеціалістів.

Процес розробки користувацького інтерфейсу охоплює створення персон, користувацьких історій, карт подорожей користувача та проведення досліджень зручності. Протягом усього курсу за вами закріплений ментор та куратор, які перевіряють ваші домашні завдання, дають зворотній зв’язок та відповідають на запитання. Навчимося підбирати кольори, перевіряти їх доступність. Навчимося будувати базові візуальні композиції та використовувати сітку для організації простору на макетах. Головне завдання UI/UX-дизайнера — знайти способи для постійного поліпшення продуктів і послуг. UI-дизайнер створює інтерфейси в таких програмах як Figma.

Інтерфейс може бути графічним, текстовим, сенсорним, голосовим, програмним тощо. У 1940-х роках компанія Toyota, підвищуючи ефективність робочих процесів, перейшла виробництво, враховуючи запити покупців. У 1955 році інженер зі США Генрі Дрейфусс, який займався розробкою та покращенням споживчих товарів, зокрема пилососу та настільного телефону, видав книгу «Проектування для людей». У ній йшлося про те, що взаємодія людини з продуктом має бути легкою, тоді дизайнер виконав свою роботу на всі сто. UX/UI-дизайн – це два напрямки в розробці інтерфейсів сайтів або додатків, за кожний з яких відповідає окремий фахівець або один дизайнер виконує завдання того й іншого профілю. Самостійно вивчити професію UX/UI-дизайнер також можливо.

Також з UX/UI дизайну за бажання можна перейти в продуктовий дизайн. Є можливість розвиватись в продакт-менеджменті, коли є розуміння процесів і бажання координувати роботу команди. Також можна освоїти програмування та перейти в UI-розробку. Я тяжів до творчості та любив малювати змалечку, тому знав, в якому напрямі хочу розвиватись. І хоч навчався на аналітика, вже з перших днів університету почав працювати з графічними програмами — здебільшого обробляв зображення.

При цьом UX-дизайнери такоже дбають про користувальницькмй інтерфейс програми, і саме тому люди часто плутаються, або ж взагалі не знаходять різниці між ними. У більш широкому сенсі йдеться про весь досвід, який отримує користувач при взаємодії з додатком або сайтом. Чим зрозуміліший і доступніший інтерфейс, тим легше користувачеві отримати результат, виконавши цільову дію.

Article Categories:
IT Освіта
banner

Comments are closed.

MCA CANAL
Home

MCA Play

MCA Radio

Actualidad Positiva

Login Usuario


CATEGORíAS